Ha deyince Total futbol?




   Bir şeyleri hızlı başarmak demek aynı zamanda bir şeyleri eksik yaptığın anlamına gelir ve dolayısıyla bir seri yakalanıp çabucak kupalar geldiğinde günleri değil onyıllara etki etme fırsatını diğer onyıllara atmış oluruz. Aziz Yıldırım Daum'u getirdiğinde ki demeci gibi mesela. Türkiye liginde 3 sene üst üste şampiyonluk parolası günü kurtarmaktı. Şampiyon olamadılar ama aslında üzülmeyip göbek atmaları lazımdı, çünkü futbol tanrısı onların iyiliğini düşünmüştü. Şimdi ise Galatasaray'ı düşünüyor. Çekilen çile kutsaldır evet. Temelleri sağlam atıyoruz. Yavaş yavaş, düşe kalka, eleştirerek, eleştirilerek, acı çekerek total futbolu empoze etmiş oluyoruz. Muhtemelen kaymağını yine Rijkaard yiyemeyecek. . 



   Şöle olsaydı Rijkaard geldiği sene o lig başlarındaki seri devam etse ve açık ara şampiyon olsaydık o başarı total futbolun başarısı mı olacaktı yoksa bir rüzgarın yalancı etkisi mi? Biz onu total futbola bağlayacaktık. Peki  bu bize ne sağlayacaktı? Rijkaard bu takıma hiç bir şey katamadan avrupa da dikkatleri toplayacak muhtemelen şimdi Madrid ya da Milano topraklarında olacaktı. 


  Evete kısaca olay şudur; Bilgi onu kazandığımız koşullara bağlıdır gerçekten.. İstediğimiz Total futbol ise beklememiz gerek..Bizim de fedakarlık etmemiz demek aynı zamanda. Yarın işe/okula gittiğimizde ters görüşlerin gazına gelmemek, sabır göstermek takıma sahip çıkmak gerek. Total futbolu empoze etmek demek bizim de elimizden bir şeylerin gelmesi demek. Takıma destek olmak demek total futbol demek. Bunu artık umarım bazı salaklar anlar ve daha ikinci haftada takımı yuhalamayı, Rijkaard'ı eleştirmeyi keserler.. 

                  
                       Total futbol from ugurkayaugur on Vimeo.

0 [ YORUM YAZ ]: