Hay ağzını öpeyim Ergin!






"Ben bu olayın çok fazla abartıldığını düşünüyorum. Biz Türkiye'de her şeyi abartmayı seviyoruz. Evet ortada bir hata var. Ama şu da bir gerçek ki mantıklı düşündüğümüz zaman; Cemal Nalga Türkiye'de düzenlenen bir hazırlık maçında ceza aldı. Türkiye'de düzenlenen bir hazırlık maçında ceza alan bir oyuncu benim bilgime göre Avrupa'da düzenlenen bir turnuvada cezalı bir konumda olmaması gerekiyor. Yani bugün Türkiye liginde cezalı olan bir oyuncu Avrupa Kupaları'nda oynayabiliyor. Zaten hazırlık maçlarında ceza alan bir oyuncunun hazırlık maçlarında cezasını çekmesi çok mantıklı değil. Çünkü bir gün içinde sabah, öğle, akşam hazırlık maçı alırsınız bu oyuncunun cezası biter. Ortada bir insan hatası var. Yani ortada 'çok büyük bir sahtekarlık', 'Avrupa'daki turnuvayı kandırma' yok. Bu olayın bu kadar büyütülmesine hiç anlam veremiyorum. Galatasaray camiasına geçmiş olsun diliyorum"
                                                                                                    Ergin Ataman / Efes Pilsen Coach




       Kaç gündür bahsedemedim blogta, şu Cemal Nalga olayını biliyorsunuz. Ataman bir bilir kişi sıfatıyla o kadar güzel özetlemiş ki üstüne başka laf etmeye hacet bırakmamış. Ama hacet etmeden de duramıyacağım genede. Ki Adnan Polat'ın da fazlasıyla suçu var. Yok biz namusluyuz ayağına koz verdi cellatlara. Onlarda kesti hükümü. Boş kaleye gol atmak gibi. Futbol tarafında yapmadığı dürüstlüğü Basketbolda yaptı güya. Sözde Galatasaray'ın şanını kurtardı, böyle şeylere taviz vermedi desinler. Ama Basketbol şubesine verdiği zararı unutuyor. Aynısını futbolda yaparmıydı ve akabinde aynı cezalar futbol takımına aynı konu ve olay itibariyle verilseydi yine şimdiki gibi gıkı çıkmaz mıydı kısaca adaletin kestiği parmak acımaz dermiydi kestirmeden hayır yüzbin kere hayır. Eğer futbolda haksızken bile üste çıkmaya çalışıyorsan aynısını Türkiyede alt spor olarak gösterilen Basketbol'da da yapacaksın, bayan baskettede, Voleybolda'da falancada da filancadada hatta an itibariyle varsa uzun eşşek takımında da. Büyütülmeyecek bir durumu önce kendin teslim olarak ve de yayarak büyüttürdün, malzeme arayan türk basınına ve de ezeli rakiplere verdin yemi. Ne deyim bilmiyorum ki?

1 [ YORUM YAZ ]:

Arkhe dedi ki...

Olayı Ergin de anlayamamış.

Olay sadece Cemal'in orada oynaması ya da oynaması değil.

Olay Cemal'in cezası bitmeden Kupa ve Lig maçlarında oynaması ile Oyak Renault'un itirazı üzerine de "Cemal şu şu maçlarda oynamadı" diyerek ve Cemal'i oynamamış gösterecek şekilde evrakları değiştirerek federasyona göndermesidir.